Group assignment of MKT243

Posted: March 7, 2012 in 2011 Semester 2
Tags:

By end of this week, I need to submit the group assignment of MKT243. The question is as below:

Business knows that they cannot appeal to all buyers in their markets or at least not to all buyers in the same way. Buyers are too numerous, too widely scattered and too varied in their needs and buying practices. Hence, many companies today are smartly moving away from mass marketing into target marketing in which they identify market segments, selecting one or more market to venture in and developing products and marketing mixes tailored to each market.

Explain how companies identify attractive market segments and choose a target marketing strategy. Give a relevant example for each target marketing strategy in various different industries below:

i- Food and beverage industry
ii- Hotel and tourism industry
iii- Health and beauty industry
iv- Retail and fashion industry
v- Education industry

I have done some readings on segmentation and I think I’ve understood the concept and I can start answering the question now. I’ll start writing my part tonight. I’m taking ‘Hotel and tourism industry’ and the rest of the members of my group are taking the other 4 industries.

This Saturday, after the speaking test of BEL260, we planned to combine the data. Then, finish the assignment, print, send for binding and submit. I hope this plan will work well, as there is no much time left before the exam start.

Comments
  1. yat says:

    bro mintak tlg boleh?? nak sample untuk group assignment… idea da ade tp xtau nak start tls

    • KP says:

      Nak bagi sample pun, tugasan aku ala-ala nak lepas lulus je.šŸ˜€

      Camnilah, masa huraikan setiap bahagian tu, pertama terangkan segment apa yang digunakan untuk industri itu, dan kemudian tambah hurainya berserta contohnya. Kemdian, Buat yang sama pada industri lain juga.

      Eh, dah start kelas ke utk subjek ni? Sem depan belum bermula lagi.

  2. sha says:

    sy pun perlu buat assignment mcm ni…xdpt gmbaran nk bt mcm mna,…boleh tlng ?

  3. KP says:

    Secara amnya, gambaran kasar ttg bagaimana saya buat adalah seperti komen saya yang kat atas tu (29 April 2012). Sebenarnya, kalau tak mula buat memang nampak susah, tak nampak jalan lagi. Tapi apabila dah mula buat, baru nampak bagaimana nak teruskan. Cubalah…šŸ˜€

  4. rahmat saad says:

    assalamualaikum KP
    satu perkongsian yg bagus.. saya baru nak ambik mkt243 ni utk sem 3 epjj. MR. KP MODUL utk mkt243 disediakan uitm tak.

    • KP says:

      Modul mmg ada disediakan Rahmat. Malahan untuk setiap subjek pun ada. Cuma terpulang pada kita, larat atau tidak untuk baca habis.šŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s