Kau yang terindah

Posted: September 6, 2012 in 2012 Semester 3
Tags:

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Sekarang ni sedang popular cerita kat TV3, satu cerita melayu yang bertajuk “Kau yang terindah”. Ditayangkan pada pukul 7 malam, pada setiap hari bekerja, kalau tak silap. Sedap juga layan cerita tu. Mamat anak orang kaya yang berambut panjang tu hensem, dan minah yang menjadi isterinya juga cantik. Diorang berdua tu pelakon baru, tak pernah nampak lagi diorang berlakon sebelum ni.

Okey, itu perihal cerita kat TV. Apa yang aku cuba kaitkan dengan aku sebagai pelajar ini ialah, apabila penat lelah membuat segala latihan, dan segala tugasan daripada pensyarah berbaloi apabila mendapat imbuhan yang setimpal. Imbuhan di sini boleh ditafsirkan dengan markah yang tinggi, atau komen positif daripada pensyarah. Itu semua dapat menaikkan semangat untuk terus berusaha, untuk membuat yang terbaik, untuk mendapat markah tertinggi untuk setiap subjek.

Biasanya, terasa puas. Terasa segala penat lelah berlalu, hilang dengan imbuhan yang diterima. Jalan pun senyum je, hati berbunga riang. Hehe.. Memang terindah perasaan saat itu.

Orait, aku perlu terus study, banyak lagi perkara yang perlu dibereskan. Hujung minggu ni kelas kedua terakhir untuk semester ni. Banyak kuiz dan test. 3 hari je lagi. Cepat.. cepat KP.😀

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s