Selesai kertas FIN242

Posted: April 8, 2014 in 2013 Semester 6
Tags:

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pada 2hb April yang lepas, berakhirlah peperiksaan akhir untuk kertas FIN242. Alhamdulillah, 2 kertas dah selesai.

Seperti yang pernah aku buat analisis pada post sebelum ini, soalan berkaitan dengan capital budgeting keluar dalam bahagian A, yang mana ia menjadi soalan wajib untuk dijawab. Ramai juga yang mengeluh, tak jangka soalan bahagian ini akan membuat kejutan sebegitu.

Aku cuba menjawab sebanyak mana soalan yang boleh dalam bahagian B. Sebenarnya aku hanya perlu menjawab 3 soalan sahaja dalam bahagian B ini, tapi memandangkan masa masih ada, dan aku agak yakin dengan jawapan yang aku dah jawab, jadi aku teruskan dengan menjawab soalan ke-4 dalam bahagian B. Cuma satu soalan je yang aku tak jawab, iaitu soalan yang berkaitan dengan inventori dan cash management.

Secara amnya, aku gembira kerana aku dapat menjawab soalan-soalan yang ditanya dengan jayanya. Insyaallah, jika diizinkan Allah, aku akan dapat capai gred yang bagus untuk subjek ini.

KP

Comments
  1. […] Alhamdulillah, ini adalah kertas peperiksaan ke-3 telah berjaya aku jawab pada 5hb April yang lepas, 2 hari selepas kertas FIN242. […]

  2. MFB says:

    Salam. As i mentioned during our early meeting, “there will be somebody will include depreciation in cash budget”, and again it happened in the final. Enjoy your study break!

    • KP says:

      Salam Sir. Ye ke? Hehe. Ada lah tu yang terlupa pesanan Sir.🙂

      Thanks for your comment. Yes, I really want to relax during this semester break.

  3. […] sehabis baik semasa periksa tempohari. Dengan yakin aku menjawab 4 soalan dalam bahagian B untuk kertas periksa FIN242, walaupun aku hanya diminta untuk menjawab 3 soalan. Aku yakin aku boleh mendapat […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s