Semester 7: Seminar 3

Posted: July 21, 2014 in 2014 Semester 7
Tags:

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua.

Hari ini terasa badan sedikit letih, mungkin disebabkan semalam kelas sepanjang hari. Itu pun nasib baik juga Encik Shazeer untuk kelas MGT361 yang akhir sekali, benarkan kami balik awal. Jadi, awal jugak sampai ke rumah. Kalau ikut jadual asal, 6.15 petang baru habis. Haru gitu.. Huhu..

Semalam, seminar ke-3 untuk FIN358 dan ke-2 untuk 3 lagi subjek yang lain. Sebelah pagi, Puan Norlida tunjukkan kami tentang bagaimana nak buat report nanti. Kena ikut format yang telah ditetapkan. Nampak macam senang. Hahaha.

Kemudian kelas MGT345 pulak. Puan Norina tunjukkan cara untuk selesaikan soalan berkenaan assembly line balancing dan project management. Best, lukis bulat-bulat, lepas tu ada anak panah untuk sambungkan bualatan tadi. Macam senang je. Haha..

Lepas Zuhur pulak kelas FIN358. Masuk je Encik Shah Rizal terus bagi test. Kena duduk jarak-jarak antara satu sama lain. Ada 4 soalan kesemuanya berkenaan bond, convertible bond, ratio dan common stock. Soalan memang kaw-kaw punya. Ada jugak yang aku tak dapat nak buat dengan sekali jalan. Aku tinggalkan dulu. Buat soalan lain, dan kembali semula soalan tu lepas siap soalan yang lain. Alhamdulillah, aku dapat buat kesemua soalan termasuk soalan berbentuk esei yang habis aku karang dengan jayanya. Haha.. Jangan tak caya, soalan investment pun kena jawab esei.

Lepas tu pulak kelas MGT361. Masa ni memang dah ngantuk dah. Sekarang ni kan bulan puasa, bangun awal, tidur pun mungkin sedikit lewat. Jadi, bila dah berjaga lama, kelas yang sebelah petang ni, memang mencabar. Puas dah tahan mata tak nak lentok, susah jugak. Encik Shazeer bincang pasal bab 3,4 dan 5. Mungkin beliau perasan kot, aku dah lemau. Lalu dia minta aku baca sedikit dari text book. Lepas tu terus segar. Haha…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s